IMG

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka



Datum konání:
18.1.2019

Tříkrálová sbírka v Barchově 

V neděli 6. ledna 2019, proběhla v Barchově celostátní Tříkrálová sbírka, kterou zde organizovala Oblastní charita Pardubice. Děkujeme všem malým i velkým koledníkům a dobrým lidem, kteří otevřeli svá srdce a dveře a přispěli do Tříkrálové sbírky. Obyvatelé Barchova podpořili úsilí pardubické Charity celkem 1662,- Kč.

V roce 2019 využije Oblastní charita Pardubice největší díl výtěžku sbírky na rozšíření Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi a Služeb pro pěstouny a na podporu Domácí hospicové péče. Další prostředky pardubická Charita vynaloží na řešení mimořádných situací (povodní, požárů apod.) a na přímou pomoc lidem v nouzi. Část peněz je určena na projekty Diecézní katolické charity Hradec Králové, Charity ČR a na humanitární projekty v zahraničí. Více informací najdete na webu www.pardubice.charita.cz.

Nedílnou součástí přípravy Tříkrálové sbírky je každoročně organizování kolednických skupinek a byli bychom moc rádi, kdybychom v Barchově našli místní dobrovolníky. Pokud by snad někoho tato jednorázová příležitost pomoci zaujala, může se nám ozvat na telefonní číslo či mail koordinátora dobrovolníků, kontakty jsou na zmíněném webu pardubické charity.