IMG

Vyhledat

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Říjen v Železnohorském regionu

Říjen v Železnohorském regionu



Datum konání:
1.10.2017
Datum ukončení:
31.10.2017

Říjen v Železnohorském regionu

O slovo se přihlásil podzim se svojí záplavou barev a plodů. Pokud zrovna nevyrazíte do lesa houby přijměte naše pozvání na akce z bohatého kulturního kalendáře měsíce října.

PLODY PODZIMU
7. října 2017 se na vás těší Babiččin dovreček v Licibořích. Od 10 do 17 h na děti čekají stanoviště s úkoly a dospěláci si můžou pochutnat na dobré bramboračce a voňavém štrúdlu.

KAŠTANOBRANÍ
Zveme ke společné oslavě letošní úrody jedlých kaštanů 14. října 2017 v Kaštance v Nasarkách! Od 12 do 17 hodin si můžete na jarmarku koupit regionální produkty a dobroty nejen s příchutí kaštanů. Pro návštěvníky připraven kulturní program.

ŠIPKOVANÁ
Netradiční akci pro vás připravilo Sdružení pro děti a mládež Čtyřlístek v Třemošnici. 15. října 2017 se můžete s dětmi zúčastnit šipkované. Půjdeme po mokrých stopách vodníků a bludiček. Na konci nás čeká zasloužený buřtík, který si opečeme nad ohněm. Sraz bude na kraji lesa pod ZŠ ve 14 hodin.

CYKLUS ODBORNÝCH PŘEDNÁŠEK
Společnost přátel Železných hor pro vás připravila tradiční cyklus odborných přednášek, který startuje 25. října 2017 přednáškou Ing. Věry Veselovské – Krajina hřebčína v Kladrubech nad Labem. Přednášky proběhnou vždy od 18 h multifunkčním centru v Heřmanově Městci. Do konce roku se můžete těšit na přednášku o Archeologii v Železných horách (25. 11.) a přednášku o Arnoštu z Pardubic (6. 12.).

ZAMYKÁNÍ DOUBRAVY
Tradiční podzimní vodácká akce, kdy se zamyká Doubrava a sjíždí se řeka od Pařížova až po Ronov letos proběhne 28. října 2017. Akce začíná v 10 h prezencí pod Pařížovskou přehradou, v 10.30 se otevírají výpusti VD Pařížov. Následuje nalodění posádek, volné splutí (WWI-WWII)–10.2 km, zastávka v Mladoticích, zastávka „Martin“ (dovádění ve vlnách) a sjezd do Ronova n/D. Akce končí volnou zábavou.

Jen ty nejkrásnější barvy podzimu Vám přeje přeje tým MAS Železnohorský region.

DALŠÍ INFORMACE: http://zeleznohorsky-region.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=139558